Projekat

Srpska tradicionalna muzika – brendiranje muzičkog folklora

 

Udruženje građana SUSRET од 24.04.2010. pa do kraja juna 2010. године organizuje program «Srpska tradicionalna muzika – brendiranje muzičkog folklora»  koji je namenjen mladima koji su učenici škola sa opština Savski venac, Satri grad i Zvezdara.

Projekat  je kreirao i vodi Predrag Milanović, etnomuzikolog i muzički producent, zajedno sa ostalim saradnicima SUSRETa.
Realizacija projekta je u saradnji sa partnerima Muzičkim studijom SKY iz Beograda i World Music  Asocijacijom Srbije iz Jagodine.
Projekta su podržali opština Savski venac i Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda.

AKTUELNO – KORISTEĆI INTERNET PROFILE  POSTANITE AKTIVNA PUBLIKA  PROCESA I ISHODA  UMETNIČKOG PROJEKTA:
WWW. FACEBOOK. COM /iPODIUM  SRBIJA
http://groups.myspace.com/iPodiumSrbija


iPODIUM SRBIJA  UŽIVO
Pozivamo vas na prezentaciju projekta, dana 19. juna 2010. u 11:30h u Sali GO Savski venac, Kneza Miloša  69
DOBRODOŠLI !

Više o projektu:
Program koji je u toku pruža grupi mladih iz škola sa opštine Savski  venac, Stari grad i Zvezdara mogućnost da kroz multi-disciplinarni pristup proučavaju tradicionalnu srpsku muziku, kao i mogućnost da ožive deo ove tradicije kroz savremene kreativne postupke i tehnologije.
Oživljavanje muzičke tradicije jedino je moguće ostvariti kroz moderne medije komunikacije – jezikom koji je blizak i prepoznatljiv današnjoj generaciji mladih.  Na ovaj način se  savremenoj generaciji mladih omogućava da postane nastavljač i čuvar tradicionalnih umetničkih vrednosti, kao   i da u toj oblasti pruži sopstveni kreativni doprinos.
U toku 16 radionica, učesnici stiču priliku da usvoje znanja o elementima srpske muzičke tradicije, savremene muzičke produkcije i njene funkcije u procesu tzv. «brendiranja» ovog segmenta ljudske kreativnosti, ka o da unaprede sopstvene kreativne kapacitete, da učestvuju u timskom umetničkom projektu i da kroz promocije zajedničkog muzičkog dela zainteresuju širu publiku za izučavanje, obradu i dalje «brendiranje» srpske muzičke tradicije.